Danseforestilling før middagstid

I høst kan du se en rekke matinéforestillinger på Dansens Hus.

Am3 0360 2

1. America Ep.3: SuperAmateur av Alan Lucien Øyen og Winterguests er et slags teaterepos om Amerika - eller kanskje drømmen om Amerika. Forestillingen har en av de største scenografier Dansens Hus har rommet, og er skapt av bergenske Alan Lucien Øyen - som til neste år skal koreografere for kompaniet til selveste Pina Bausch. 

Stykket foregår på engelsk, og har en varighet på 3 timer. Les mer om forestillingen her.

Origami Foto Laurent Philippe

3. Origami av Satchie Noro er en slående performance og skulptur som kombinerer akrobatikk og en ombygd kontainer. Mennesker i forflytning er et fellestrekk for mange av høstens forestillinger. Den japanske danseren, og skaperen av Origami har gjennom arbeidet med forestillingen bearbeidet sin fars historie, hans reise til Europa - på et kontainerskip. 

Forestillingen foregår på Oslo S, Sjøsiden fra 14.–16. september, og er gratis. Les mer om forestillingstidspunkt her.

Pust
- Foto: Lawrence Malstaf

2. Pust av Haugen Produksjoner er en opplevelse av en forestilling. Danser og koreograf for forestillingen, Liv Hanne Haugen, er tidligere danser i verdenskjente Wim Vandekeybus' kompani Ultima Vez, arbeider og bor nå i Tromsø. Forestillingen foregår utenfor og inni en stor oppblåst ballong. 

Til forestillingen som foregår kl. 13.00 fredag 29. september er det mulig å ta med seg baby eller barn - les mer om Foreldre og barn matiné her. 

Wtaf Foto Arash Nejad Hi 3534
- Foto: Arash Nejad

4. 9.–12. november kommer Norges nasjonale kompani for samtidsdans Carte Blanche til Dansens Hus med forestillingen While they are floatingForestillingen bearbeider den pågående flyktningekatastrofen og er koreografert av kunsterisk leder Hooman Sharifi som selv er har vært asylsøker. 

Les mer om prosjektet og kompaniet her.

Absence Foto Jarle Hovda Moe

5. 18. og 19. november spilles dagforestillinger av Absence sin låshalsbrekkende forestilling Old SchoolDe fem unge breakdanserne spiller seg selv 50 år fram i tid, når de har havnet på gamlehjem. 

Forestillingen passer godt for familier og du kan lese mer om forestillingen her. 

Foto Tale Hendnes 2 55

6. Lørdag 16. desember spilles Jo Strømgrens forestilling Salve Regina på dagtid. Oslo Danse Ensemble er kjent for å lage forestillinger med tight koreografi og mye bevegelse. 

Les mer om forestillingen her - og husk at billettene forsvinner raskt!

America Ep. 3: SuperAmateur, 01. - 03. september 2017