Unknown

Bakteppe – scener fra norsk dansehistorie

12. mai kl. 19.00 på Dansens Hus lanseres Bakteppe, en dansehistorisk dokumentarserie på tre episoder. Du er velkommen.

Informasjon

  Visste du at dansehistorien henger tett sammen med verdenshistorien, kvinnefrigjøringen, krig og politikk? I dokumentarserien Bakteppe - scener fra norsk dansehistorie tar historiker Sigrid Ø. Svendal deg med inn i spennende epoker av norsk dansehistorie og viser hvordan dansen ble formet av det som skjedde rundt om i verden på samme tid.

  Har du tenkt på hvor tett kunsthistorien er knyttet til samfunnsutviklingen?
  Kunsthistorien på 1900-tallet har en nær kobling til både industrialiseringen, kvinnefrigjøringen, kriger, politikk og revolusjoner. Dansehistorien er intet unntak. Med prosjektet «Bakteppe – scener fra norsk dansehistorie» ønsker vi å formidle den spennende dansehistorien vår digitalt. Bakteppe er en dokumentasjonsserie med flere, korte episoder som ser nærmere på ulike scener og hendelser i norsk dansehistorie. Med sterkt engasjement og formidlingsevne viser historiker og daglig leder ved Danseinformasjonen Sigrid Ø. Svendal begivenheter og sammenhenger i dansehistorien som du kanskje ikke har hatt kjennskap til tidligere.

  Dokumentarserien Bakteppe – Scener fra norsk dansehistorie er initiert og skapt av Dansens Hus og Danseinformasjonen i samarbeid.

  Visningen er åpen for alle og det er gratis inngang!
  Hent ut billetter her.


  Se intervju med Sigrid Ø Svendal om Bakteppe her.
  Se trailer her.