ODE 2016 10.–18. desember 2016

Oslo Danse Ensemble på Dansens Hus i desember er blitt en juletradisjon. Nok en gang fyller dette populære kompaniet huset med fengende, flott og fengslende dans av ypperste klasse. 

Oslo Danse Ensemble (ODE) har denne våren gjennomført en stor, landsomfattende turné i regi av Riksteatret. Det meldes om stor suksess landet over, rekordoppslutning og glitrende kritikker. Nå er det klart for to splitter nye koreografier av Subjazz og Ole Martin Meland.

I sitt nye verk for Sticks&Stones går Subjazz videre fra sin forrige koreografi Pulp og dyrker arven og røttene fra den tradisjonelle jazzdansen. Vi møter fantomer, demoner, spøkelser og hekseskikkelser i et mystisk, lekent og diabolsk uttrykk. Jazz, gospel og bluesmusikken fra Willis Earl Beal eksploderer i møtet med den urbane, rytmiske pulsen. Sterke referanser til 1800-tallets sørstats stemning flørter med det groteske, intrikate uttrykket og setter rammene for et verk fylt av mystikk, sensualitet og rå kraft i ekte Subjazz ånd.  I nåtidens drakt blir den tradisjonelle jazzdansen transformert til et urbant, pulserende uttrykk med inspirasjonskilder fra haitisk voodoo, den amerikanske sørstatskulturen og good old jazz sine impulser fra tiden hvor bl.a. The Nicholas Brothers og Fred Astaire var populærkulturen.

Forestillingen inneholder også en ny koreografi av Ole Martin Meland, ALBINO NOBODY. Han gjorde seg sterkt bemerket i fjor med Biperson, hans første koreografi for ODE. Ole Martin Meland er utdannet ved KHIO 2006, og har vært fast ansatt som danser i Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, siden 2006. Han hadde sin internasjonale debut som koreograf med verket Brother for Carte Blanche i 2013. I etterkant har han koreografert bestillingsverk for Groteska Theatre i Krakow, Iceland Dance Company i Reykjavik og Oslo Danse Ensemble. Ole Martin Meland sin koreografiske praksis kretser rundt eksistensielle spørsmål og monumentale emo-klisjéer. Språket er direkte og abrupt og alternerer mellom kollektiv konsensus og strid. Både livsbejaende og destruktive, gravalvorlige forsøk på patos-iscenesettelser av mennesket.

Subjazz

Koreografer

Koreografisk duo bestående av Karl-Erik Nedregaard og Knut Arild Flatner.

Ole Martin Meland

Danser og koreograf

Subjazz Ode 2016 Tale Hendnes 0

Sørstatenes sub-jazz

Sticks&Stones av koreografduoen Subjazz er nå klar for årets Oslo Danse Ensembles forestilling ODE 2016. 1800-tallet og sørstatene møter fantomer, demoner, spøkelser og hekseskikkelser.  

Medvirkende

Dansere:
Charlott Utzig
Daniel Sarr
Ellen Lindblad
Gard Hjertaas Bjørnson
Guro Rimeslåtten
Maja Naomi Furnes
Mariama Slåttøy
Mikael Rønne
Synne Sørum
Trine Lise Moe
Hugo Marmelada
Kunstnerisk leder/produsent:
Merete Lingjærde
Kostymedesign:
Johanna Sutinen
Lysdesign:
Daniel Kolstad Gimle
Lyddesign:
Gunnar Innvær
Kjøp billetter
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus