Kjøp

Dance to Dance to 10.–11. februar 2018

Hva hvis disco var ballett og høykultur lavkultur - eller omvendt?

Inspirert av den meksikanske koreografen Esmeralda Vasquez har den norske koreografen og danseren Ludvig Daae skapt en danseforestilling som stiller spørsmålstegn ved begrepen ”innovasjon” og ”finkultur”. Ved hjelp av tre dansere forvandler han Esmeralda Vasquez´ klassiske verk Dance to Dance to til en moderne danseforestilling, like relevant i dag som da den hadde urpremiere i 1783.

Arbeidet med originaloppsetningen av Dance to Dance to ble avbrutt da Esmeralda døde. Forestillingen ble likevel satt opp og spilt til hennes ære. Stykket ble en umiddelbar suksess, godt hjulpet av ryktene knyttet til Vasquez´ død og hennes opprinnelige plan for ferdigstillelsen av forestillingen. Dance to Dance to blir i dag regnet som en av historiens mest ikoniske forestillinger. Tanken om et ufullstendig mesterverk vakte Daaes interesse, og er utgangspunktet for hans undersøkelse av dette materialet.

Ludvig Daae og hans kreative team har valgt å beholde de tradisjonelle discodans-elementene fra originalen, men presenterer dem sammen med egne tolkninger av hvordan denne klassiske forestillingen ville sett ut hadde den blitt skapt i dag.

Ludvig Daae fikk i vinter det ærefulle oppdraget å koreografere Cullbergballettens innslag under Nobel-middagen i Stockholm i desember. Dance to Dance to ble vist på Moderna Teatern i desember.

Dance to Dance to spilles samme kveld som Rosa löften - kjøp billett til begge forestillingene for kr 300,- her:
10. februar
11. februar

Flott när discon får dictera danshistorien

Lekfullt og intelligent

en glitrande smällkaramell

Medvirkende

Konsept, koreografi og regi:
Ludvig Daae, fritt etter Esmeralda Vasquez
Dans og koreografi:
Victoria Andersson
Marcus Baldemar
Ulrika Berg
Produsent:
Sara Bergsmark
Scenografi og lysdesign:
Daniel Åkerström-Steen
Kostymedesigner:
Tove Berglund
Musikk:
William Rickman
Kjøp billetter
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus